112 acil servislerde aile hekimi çalıştırılamayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2010 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucu mahkeme aile hekimlerinin 112 acil servislerde nöbet tutmak suretiyle görevlendirilmesini iptal etti.

Türk Sağlık Sen'den yapılan açıklamaya göre, Uşak'ın Ulubey ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan personeller, 112 acil servislerde nöbet tutmak suretiyle görevlendirilmesi üzerine sendika söz konusu işlemin iptali için Manisa İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Davayı görüşen Mahkeme kararında, aile hekimlerinin tam gün esasına göre çalıştıkları hatırlatılarak yalnızca yangın, deprem ve sel felaketi gibi olağanüstü durum ve hallerde çalışma saatlerine bağlı olmaksızın bakanlıkça görevlendirilebilecekleri belirtildi. Yasal statüleri farklı olan aile hekimlerinin görev tanımlarında yerel sağlık birimlerinde görevlendirilmelerine yönelik bir hükme yer verilmediği ve idareye de bu yönde bir yetki tanınmadığını ifade edildi.

Kararda ayrıca aile hekimlerinin acil istasyonlarıyla bağlantısının onlara lojistik destek sağlamak ve denetlemek olduğuna vurgu yapılarak, aile hekimlerinin 112 acil sağlık ve adli tıp hizmetlerinde görevlendirilmelerinin yetki, amaç ve konu yönleri ile hukuka uyarlılığının görülmediği ve söz konusu görevlendirmenin iptaline karar verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber